31.3.11

Ettevalmistused



Täna alustasime selleaastase ekspeditsiooni teise etapi ettevalmistustega. See on siis konkreetne füüsiline grupitöö lumel ja jääl. Ja alustuseks olime pärastlõunal Türisalu pangal, kus katsetasime oma varustust, lihvisime köite panekut, tõusu ning laskumist, julgestamist ja kõike muud, mis selle asja juurde käib. Olime kolmekesi - perekond Riga ehk Tarmo ja Jane, pluss mina -, seega siis meie plaanitava ekspeditsiooni inimkoosseis 100-protsendiliselt. Ja mulle jäi küll mulje, et me kõik jäime selle treeninguga rahule ning pärast seda on olemas ka teatud kindlus ses suhtes, et me saame hakkama ka märksa kõrgemal kui mingi 30 meetrit merepinnast. Pealegi on selle talve lõputus kestmises meie jaoks ka hea külg - me saame omavahelist koostööd ja isiklikke oskusi lihvida veel mõnda aega, sest paistab küll niimoodi, et seda jääd ja lund jätkub veel mitu nädalat.

Selle laiemas ringis veel välja hõikamata ekspeditsiooni esimene etapp on kestnud tegelikult juba mõnda aega. See on seisnenud info kogumises mäe ja tipumarsruutide kohta, varustuse nimekirjade koostamises, lennupiletite väljapeilimises, ajakava planeerimises ja kogu selle üsna suure infohulga analüüsimises. Nüüdseks hakkab pilt selgeks saama, aga et lõplik ajakava veel täielikult paigas pole ja ka lennukipiletid on broneerimata, siis las selle ekspeditsiooni nimi ja sihtkoht jääb veel ka mõneks päevaks asjaosaliste ja nende lähedaste teada. Aga ma luban, et kohe, kui eelnimetatud toimingud tehtud saavad, kirjutan sellest siinsamas ka põhjalikumalt...

Peep

2 comments:

Jane said...

Nüüd tundub küll lausa ekstra tore, et see minu poolt soositud Pakistani plaan maha sai hääletatud ja Kashmiiris paiknev mägi valitud.

Peep Kala said...

Eksole, müdin just sealkandis, kuhu me plaanisime alguses minna...