31.10.09

Varsti on üles minek

2. või 3. detsembril peaksin ma sama asja tegema, mis need mehed sellel videol siin. Ehk siis tõusma Lõuna-Ameerika kõrgeima tipu Aconcagua otsa. 6962 m ehk 22841 jalga kõrge Aconcagua on tegelikult kõige kõrgem mägi üldse, mis väljaspool Aasiat asub, aga Alar Siku hinnangu kohaselt, kes meie matka juhib ja kes teatavasti kõikide mandrite kõrgeimat punktid ära on roninud, ütleb, et see on kõige ilusam tipp üldse. Võrreldes ülejäänud kuuega. Eks näis. Mina olen ju siiamaani näinud vaid Everesti. Eemalt...

Aga ärevus on juba sees, sest 18. novembri hommikul on minek. Tallinnast Riiga, sealt Rooma, siis 14 tundi vahemaandumiseta Buenos Airesesse ja sealt bussiga terve öö Mendozasse. Ja siis 22.11 hakkame astuma... Mu ärevus väljendub selles, et unenäod on läinud juba üsna kaootiliseks ja vabad hetked vedelen Tallinna matkapoodides, et veel puuduolevat kola valida. See on tõsine töö. Iga asja peab mitu korda käes ja seljas proovima, siis analoogidega võrdlema, siis teises poes sealseid asju katsetada ning uuesti esimesse poodi tagasi minema, et meelde tuletada, kuidas sealsed asjad olid. Olen küll oma varasematel matkadel seljakoti äralennueelsel öösel täis toppinud ja siis minema pannud, aga seekod on asi kuidagi teistsugune. Ikkagi seitsme tuhande peale minek ja see nõuab juba pisut rohkem ja tõsisemat kola.

Niisiis, mul on olemas: 1) hea ja uus suur seljakott (Fjällraveni 85-liitrine), 2) tipukott (Vaude 30-liitrine), 3) Campi suletäidisega magamiskott (kuni -18C, mis on ilmselt veidi lahja ja mis tähendab, et ma pean ilmselt kohapealt ostma midagi kangemat), 4) magamiskoti naturaalsest siidist sisekott/lina, 5) isetäituv magamismatt, 6) matkajalatsid (tugevad ja sissekantud Bestardi saapakolakad), 7) Regatta äravõetava fliisiga tuulekindel jope, 8) lühikesed matkapüksid, 9) kaks paari pikki pükse, nendest üks paar võrkvoodriga, 10) HH pikk pesu, 11) tuulekindel müts, 12) õhukesed kindad, 13) paksud fliiskindad, 14) air-off kotid staffi pakkimiseks, 15) käimiskepp, 16) joogipudel, 17) priimus, 18) nuga, 19) sokid (6 paari).

Vaja on veel osta: 20) sulejope, 21) bahillid ehk säärekaitsed, et lumi saapa sisse ei läheks, 22) tuulekaitsega ja veekindel õhuke käigujakk ehk softshell, 23) villane timukamüts ehk balaklava, 24) teine paar paksemat pikka pesu (siis ehk kestan ka oma magamiskotis ära, aga seda on niikuinii vaja), 25) LED-pealamp, 26) niisked ihupuhastuslapid, 27) käimiskirka, 28) mäeprillid 100% UV kaitsega ja 90% valguskaitsega (nendega on mul parasjagu kõige suurem probleem, sest mul on neid vaja ju optiliste klaasidega), 29) sulekindad. Ja lõpuks laenutan ma koha pealt Mendozast endale 30) plastiksaapad, kus on eraldi pehme ja külmakindel sisesaabas, et mitte varvastest ilma jääda ja 30) kassid ehk saabaste alla kinnitatavad ogadega tallad, et jää peal püsti jääda.

Nii, 30+ ühikut asju, mis peavad ära mahtuma kahte seljakotti, kusjuures see suur ei tohi olla eriti üle 20 kilo, sest muidu on Rooma lendamisel jama. Aga noh, muidugi saab ülekilode eest juurde ka maksta, teine asi on aga, et ega hiigelpalju ei taha ka seljas tassida. Mingid tabletid-kreemid-salvid-plaastrid-värgid tuleb ju ka veel kaasa võtta ning paar raamatut, et lennujaamades ja telgis ilmavangis olles lolliks ei läheks. Telke on meil 8 inimese peale kaks ja need tuleb ka veel kuidagi ära jagada ja oma kotti lisada. Ja muidugi fotokad! Kaks tükki: suur filmikas kahe objektiiviga ja väike digikas. Oeh... Midagi on kindlasti veel meelest maas, aga õnneks on veidi aega...

Peep

No comments: