21.4.10

Puhkepäev ABC-s

Täna on olnud puhkepäev ABC. Enesetunne on super, ei mingit kõrguse tunnet ja väsimus on taandundunud. Igatahes kui ma koos Gyalzen Sherpaga täna hommikul meie laagri peldikut ehitasime ja ma selleks kive lohistasin ning veeretasin, siis ei võtnudki see väga võhmale. Aga eks näis, mis siis, kui siit homme ülespoole hakkame liikume. Igatahes on meil homme plaanis tõusta 700m umbes 6400-meetri kõrgusel, kuhu rajame esimese vahelaagri. Viime sinna telke ja muud kola, paneme laagri üles ja tuleme tagasi alla ABC-sse. See saab olema raske päev, oma 10 tundi pikk, kusjuures tõusul on eriti viimane lõpp väga järsk.

Mäe pealt veel nii palju uudiseid, et kui meie Eestis vaevlesime lumeuputuse käes, siis siin on vastupidi olnud lumevaene talv. Mäe peal on lund vähe ja see teeb tegelikult asja vastupidiselt esmaarvamusele keerulisemaks. See tähandab seda, et sisuliselt terve tee esimesest vahelaagrist teise ja sealt edasi kolmandasse, tuleb end üles vinnata kõisi mööda. Praegu on need ekspeditsioonid, kes meist eespool, ametis kõite paigutamisega mäele. Aga mitte keegi, ka need, kes meist eespool on, ei tea, mis tingimused valitsevad kolmandast laagrist tippu. Seda saab alles näha. Igatahes on selge, et olud Cho Oyul on keerulisemad kui tavaliselt ja ilmselt läheb Saulius ühel hetkel alla Tingrisse, et sealt ka meile lisaköisi tuua.

Sellised lood siit mäelt, aga - nagu ma aru saan - siis võib Oskarit õnnitleda peatse kojujõudmise puhul. Igatahes on ta Kaarli infi põhjal hetkel otsapidi Kiievis ja ootab seal Tallinna-lendu...

Peep

No comments: