26.5.10

Ekspetsi lõpp Kathmandus

Saulius, Ruta, Tanel ja Allan jõudsid Kathmandusse. Sauliuse sõnul on nad kõik absoluutselt terved ja õnnelikud ning veel täna loodan neilt tipudetaile kuulda. Kujutan ette, et momendil nad lihtsalt mõnulevad soojas ja tsivilisatsioonis ja naudivad linnamelu ning jahedat Everesti õlut...

Saulius kinnitas, et nad tõid ülevalt teisest laagrist ära ka minu, Alari ja Andrase poolt sinna jäetud asjad. Minul jäid näiteks sinna tipurünnakuks ootele priimus, sulejope, soe pesu, mäeprillid ja muidugi mu raske mehaaniline Nikon F80, mille allatoomine osutus tõenäoliselt Sauliuse jaoks suhteliselt tüütuks lisakoormaks. Esimesse laagrisse jäid mäesaapad, rakmed-rauad, kassid. Igatahes on nüüd olemas reaalne lootus, et kunagi jõuab kõik see kolahunnik Eestisse, sest Saulius kinnitas, et ta paneb kogu selle koorma cargoga (kas selle kohta on olemas ka mingi eestikeelne sõna?) Kathmandust teele.

Hea, et nad kõik Kathmandus on, mu süda on kohe rahul! Pühapäeval igatahes näeme lennujaamas. Saulius ja Ruta muidugi lähevad Leetu, aga neid ma loodan oma aiapeol näha, mille kuupäev ikka lahtine on. Aga Taneli ja Allani lennuk maandub Lennart Meri Tallinna lennujaamas pühapäeval kl 14.50.

Peep

No comments: